Чудова десятка

Уже відомі десять спортсменів — представників Одещини, які візьмуть участь в Олімпійських іграх в Афінах улітку наступного року, повідомляє наш власний кореспондент Георгій ВОРОТНЮК.
Це — Юрій Білоног (легка атлетика), Вадим Тасоєв (вільна боротьба), Ігор Разорьонов і Олексій Колокольцев (важка атлетика), Наталя Бурдейна і Павло Беккер (стрільба з лука), Микола Мільчев (стендова стрільба), Віктор Макаров (стрільба з пістолета), Наталя Омельяненко (стрільба з пневматичної гвинтівки) та Юрій Єгошин (плавання).
Цей список може поповнитися новими атлетами. Якщо на минулих Олімпійських іграх у Сіднеї одеські спортсмени внесли до загалу української команди три медалі (золоту, срібну і бронзову), то нині, як прогнозують спортивні аналітики, здобути медалі є шанс у п’яти-шести спортсменів тільки з названої вище чудової десятки.
 Баскетбол
Відбулося жеребкування другого раунду Кубка ФІБА серед жіночих команд. Запорізька «Козачка-ЗАлК» потрапила до групи Е, де суперницями українок будуть словацька «Дельта», італійський «Італсофт Рейер» і французький «Мондевілль». До чвертьфіналу турніру вийдуть переможці груп (шість клубів). А також — дві команди з числа тих, котрі мають найкращі показники серед шести колективів, що посядуть у своїх квартетах другі місця. Перший матч на цій стадії змагань запоріжанки проведуть 17 грудня у Венеції.
Євроліга-ФІБА. Шостої невдачі у поточному змаганні зазнали одесити. Цього разу вдома. МБК «Одеса» (Україна) — «Войводіна» (Сербія і Чорногорія). 80:83
Турнірне становище в групі. «Динамо» (Росія, Москва), «Войводіна» — по 15 очок, «Іроні» (Ізраїль) — 14, «Маруссі» (Греція) — 13, «Німбурк» (Чехія) — 11, «Нансі» (Франція), МБК «Одеса» — по 10, «Калєв» (Естонія) — 8.
Футбол
У ПФЛ відбулося жеребкування півфінальних пар Кубка України. Отже, орієнтовно 7 березня і 21 квітня зустрічаються: «Чорноморець» (Одеса) — «Шахтар» (Донецьк), «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ).
Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група D. «Галатасарай» (Туреччина) — «Ювентус» (Італія). 2:0. Дортмунд (Німеччина). «Вестфаленштадіон». Голи: Хакан Шюкюр, 47, 90+4.
В ОАЕ триває чемпіонат світу серед юніорів (U-20). Результати останніх матчів у групах: D. Англія—Єгипет. 0:1. Японія—Колумбія. 1:4. Е. Кот д’Івуар—Ірландія. 2:2. Мексика—Саудівська Аравія. 1:1. F. Німеччина—США. 3:1. Республіка Корея—Парагвай. 0:1.
 Легка атлетика
Міжнародна федерація з цього виду спорту (ІAAF) оприлюднила остаточний рейтинг-лист найкращих легкоатлетів світу за 2003 рік. Представники України в порівнянні з початком нинішнього сезону істотно здали позиції. Якщо раніше до першої десятки входила хоча б Жанна Блок, то нині наша титулована спринтерка лише двадцять восьма. Таку саму позицію має і Віта Паламар, яка виступає у стрибках у висоту.
Примітно, що до сотні легкоатлеток світу входить вісім українок, серед яких: Інга Бабакова (48-ме місце, стрибки у висоту), Тетяна Терещук—Антипова (51, біг на 400 метрів з бар’єрами), Ірина Ліщинська (74, біг на 1500 метрів), Олена Говорова (90, потрійний стрибок), Віта Павлиш (97, ядро), Вікторія Стьопкіна (98, стрибки у висоту).
Перше місце у списку кращих легкоатлеток світу посідає Хестрі Клоет з ПАР (стрибки у висоту). На другій позиції — Кароліна Клафт зі Швеції (п’ятиборство), на третьому — Келлі Уайт із США (біг на 100 та 200 метрів).
У чоловіків до топ-сотні увійшли наші: Іван Гешко (55-те місце, біг на 1500 метрів) та Юрій Білоног (58, штовхання ядра). А кращим атлетом планети визнано Хішама Ель Гуерражі з Марокко (біг на 1500 та 5000 метрів). На другому місці — Саіф Саєєд Шахіен з Катара (біг на 3000 та 5000 метрів). На третій сходинці у цьому списку — Кенесіс Бекеле з Ефіопії (біг на 5000 та 10 000).