Перший інвестиційний форум «Черкащина-2003», в якому взяло участь близько 70 підприємств області, закінчив свою роботу.
Родзинкою економічних оглядин області стали автобуси для міських пасажирських перевезень «Богдан». Вони вишикувалися на майдані біля палацу культури «Дружба народів», де відбувався форум. Цим парадом відкрите акціонерне товариство «Черкаський автобус» наочно переконувало потенційних фінансових партнерів: ось вони, плоди інвестиційної політики, реальні і конкурентоспроможні.
Велику увагу учасників форуму, серед яких були представники посольств США, Росії, Польщі, Угорщини та інших країн, привернули системи морської навігації, представлені смілянським заводом «Орізон», томографи ЗАТ «Тюмень-Медико-Сміла», вітамінна продукція АТ «Монфарм» і, звичайно, широкий спектр виробів сільськогосподарської переробної промисловості.
— З початку нинішнього року, — поінформував голова Черкаської облдержадміністрації Вадим Льошенко, — в область надійшло прямих іноземних інвестицій на суму близько 7 мільйонів доларів. Це небагато порівняно з великими промисловими центрами України. Однак ми переконані в тому, що інвестиційні форуми, які відтепер проводитимемо щороку, змінять інвестиційну погоду з «помірно хмарної» на «сонячну і ясну».
Вже складено інвестиційну карту області. А чи поллється щедрий інвестиційний дощ на ретельно підготовлений грунт — покаже час. І політична погода в державі.
Черкаська область.