Переважна більшість людей за постійно зростаючих цін не мають елементарних умов для виживання, отож благодійництво вкрай потрібне.
Нині в Мукачевому Закарпатської області діє майже 30 благодійних організацій. Вони надають допомогу інвалідам, пенсіонерам, одиноким, дітям-сиротам, багатодітним родинам. Але у своїй роботі зустрічають чимало перешкод, пов’язаних з доставкою, отриманням, збереженням гуманітарного вантажу тощо.
Ці та інші питання, зокрема, які можливості в доброчинній справі передбачає Закон України «Про благодійництво та благодійні організації», обговорювали учасники круглого столу, котрий відбувся нещодавно в місті. Засідання, ініційоване народним депутатом України Віктором Балогою, який опікується відомим у виборчому окрузі благодійним фондом «Доля», проходило за участі керівників благодійних організацій, фондів та керівництва міськвиконкому.
Учасники «круглого столу» узгодили також низку заходів з координації зусиль у веденні благодійницької роботи, поліпшення умов праці фондів та організацій, активізації їх діяльності.