Делегати п’ятого з’їзду партії «Трудова Україна» переобрали Сергія Тігіпка головою партії. Склад політвиконкому «Трудової України» також майже не змінився: його лави поповнив лише голова політради партії Юлій Іоффе.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», виступаючи на з’їзді, лідер «Трудової України» Сергій Тігіпко заявив, що готовий балотуватися в Президенти на виборах 2004 року у разі, якщо не вдасться досягти компромісу стосовно висунення єдиного кандидата від центристських сил. Він наголосив, що участь «Трудової України» у президентській кампанії-2004 «визначатиметься розстановкою сил у центристському блоці й прийняттям рішення про єдиного кандидата». За словами С. Тігіпка, партія має йти на компроміс у визначенні єдиного кандидата від центристських сил. Водночас лідер «трудовиків» висловився проти обрання Президента України парламентом. С. Тігіпко також закликав партію сконцентруватися на майбутніх парламентських виборах 2006 року, на завершенні роботи над новою програмою партії «Люди для людей».
Наступний з’їзд «Трудової України», на якому буде затверджено нові програму та статут партії, планується провести в кінці лютого 2004 року.