Президент України Леонід Кучма підписав указ про скасування постанови Кабінету Міністрів «Про умови праці вищих посадових осіб України», що передбачає істотне підвищення зарплати вищим посадовим особам держави.
Серед згаданих посадових осіб — Президент України, Голова Верховної Ради, голови Конституційного і Верховного Судів, Прем’єр-міністр, віце-прем’єри, міністри, повідомила прес-служба глави держави.
Л. Кучма звернув увагу на те, що постановою уряду зарплата вищим посадовим особам з 1 вересня поточного року збільшується більш як у два—чотири рази, водночас мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня зростає лише на 11%, з 185 до 205 грн. Крім того, нова заробітна плата вищим посадовим особам держави установлюється без обліку передбаченого бюджетом збільшення загальних витрат на державне управління в 2004 році порівняно з 2003-м (9,2%).
«Збільшення заробітної плати вищим посадовим особам держави у такий спосіб, у такому обсязі й у таких умовах порушує моральні основи державної політики, що має на меті побудову справедливого суспільства і соціальної держави. Саме тому Л. Кучма, за його словами, застосував своє право скасувати цю постанову Кабінету Міністрів», — наголосили в прес-службі.
* * *
Президент України Леонід Кучма зустрівся з керівником парламентської фракції політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» Ігорем Шаровим. Під час бесіди обговорювалися питання реалізації політичної реформи та бюджетного процесу, повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька.