— Пострибунчику, ти справді тут зупинявся чи це якась «фуфлікація»? — запитала Пугачова Газманова по мобільному, розглядаючи галерею відомих облич на стінах холу. Співак підтвердив, що готель «Буковина» — його улюблений. Примадонна зробила кілька дзвінків зоряним колегам, і, врешті-решт, вони з Максимом Галкіним також записалася в постояльці «Буковини».

Це було позаминулого тижня. А раніше... Зикіна, Апіна, Булдаков, Толкунова, Білозір, Злотник, Пономарьов, Ротару, Прєсняков, Алєгрова, П’єха, «Віа-Гра», Леонтьєв... Це — лише частка довжелезного реєстру знаменитостей, котрі серед чернівецьких готелів вважають своїм саме цей.

До речі, готельний комплекс «Буковина» котирувався ще за радянських часів. Він вважався «інтуристом» досить високого рівня, поки в середині 80-х не було збудовано сучасніший, як на той час, «Черемош». Проте за кілька останніх років «Буковина» перетворилася на гарний, оздоблений арсеналом новітніх послуг, осередок фешенебельності та висококласного сервісу.

Фасадом споруда дивиться на центральні парк та стадіон. Коли тепло, на всіх балконах — клумбочки барвистих квітів. А ввечері комплексу додає таємничої краси приготельний літній ресторанчик з альпійськими гірками, фонтанами з живими рибками та фантастичним освітленням. Сюди приїжджають з дітьми — і поїсти, і просто відпочити. До слова, стосовно їжі. У готелі чимало стильних точок, де годують національними стравами: від великого ресторану «Чернівці» — до компактних симпатичних кафетеріїв та коктейль-барчиків на поверхах. Гостям готелю не треба витрачати час на пошук сніданку: він включений у вартість проживання відповідно до світових норм. «Фішкою» вважається колоритна «Буковинська корчма»: саме в ній Алла Пугачова нещодавно ласувала варениками, бужениною та млинчиками.

Директор готельного комплексу Валерій Чинуш здивував нас тим, що ціна за номер для всіх однакова: і для співвітчизників, і для іноземців(!).

— У «Буковині» завжди було 8 «люксів» на 150 номерів, — розповідає Валерій Миколайович. — Та останнім часом потреба в «люксах» і «напівлюксах» зросла. До нас приїжджає багато бізнесменів. Вони не бажають жити в дешевих номерах. Хоча ціни в нас аж ніяк не зашкалюють. Нещодавно я зупинявся у столичному п’ятизірковому «Прем’єр-палаці». Звичайний двомісний номер там коштував 1850 гривень за добу, а тим часом ми за такий само беремо 290 грн. І я зрозумів, чому так хвалять «Буковину». Готель не вміщає всіх бажаючих, а проситься до нас дуже багато людей.

Попереду в директора — маса планів стосовно наступних перетворень: дизайнерська модернізація холу і коридорів, оснащення номерів Інтернет-зв’язком, удосконалення сучасних послуг, які користуються популярністю. А перукарня, хімчистка, турбюро, автостоянка, конференц-зал — це давно вже не щось надзвичайне, це — елементарні складові цивілізованого комфорту.

Усі новації останнього часу здійснено за підказуваннями гостей, каже директор. Валерій Чинуш не сперечається, коли критикують, а дослухається до порад. Це і є секрет розквіту — чого господар готелю ні від кого не приховує.

 

Чернівці — Київ.