На Дніпропетровщині збираються спитати з посадовців, які дореформували село до ручки.
З сумними, а часом і катастрофічними наслідками розпаювання землі та майна в агросекторі вирішила нарешті боротися дніпропетровська обласна влада. Майже за принципом «краще пізно, ніж ніколи» те, що досі на всі заставки тут розхвалювали і підносили ледь не до небес як нечувані досягнення, нинішній голова облдержадміністрації Володимир Яцуба назвав суцільним беззаконням. І виніс на обговорення координаційної ради боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Адже половина звернень та скарг, з якими йому доводиться тепер стикатися на особистих прийомах громадян, пов’язані з порушеннями на селі. Це тисячі наших співвітчизників — обділених, обкрадених і обдурених — животіють у поруйнованих селах.
За 239 прокурорськими перевірками вже навіть порушено 442 карні справи. Це, схоже, лише верхівка айсберга. Голова обіцяє рішуче звільняти та карати «10, 20, а якщо треба, то і 30 реформаторів». А коли когось і посадять, сказав Володимир Яцуба, то «я їм не допомагатиму виплутатися із ситуацій, які вони самі створили».
Якщо Володимир Григорович справді не кидає слів на вітер, то «чисток» в області не уникнути. Насамперед вони прокотяться там, де раніше «узагальнювали передовий досвід», а зараз процвітають недоторканні «передовики».