Фракція Партії регіонів і надалі не підтримуватиме законопроекти, внесені до порядку денного парламенту, а також не підписуватиме проект Меморандуму про порозуміння між політичними силами задля врегулювання політичної кризи у державі, оскільки в запропонованому владою проекті бракує конкретики.

Про це заявив на брифінгу народний депутат від Партії регіонів Борис Колесніков. «Ще минулого тижня ми прийняли рішення не брати участі в голосуванні, — нагадав Колесніков. — Не підписали Меморандум, бо, на думку фракції, — це пустий набір слів, який нікого ні до чого не зобов’язує». За його словами, у Меморандумі не прописані питання децентралізації, бюджетної автономії регіонів, а також статусу російської мови.

Регіонали продовжують наполягати на наданні російській мові статусу другої державної. «В Україні як мінімум 40 відсотків населення — російськомовні громадяни, тому їхні інтереси мають бути захищені в трьох основних сферах — освіта, ЗМІ та ділове спілкування», — наголосив депутат.

На думку Колеснікова, у проекті Меморандуму не прописано чітко, які повноваження передаються місцевим радам, які залишаються у центру, а також немає жодної конкретики у питаннях бюджетних відносин. «Тому якщо Меморандум не буде підписано, нехай влада опублікує своє бачення виходу із ситуації у країні», — запропонував парламентарій.

Фракція Партії регіонів також наполягає на ухваленні нової редакції закону про прокуратуру та ліквідації всіх надбудов, які, за словами Колеснікова, «душать малий і середній бізнес», зокрема, виступають за позбавлення прокуратури загального нагляду.