Склад делегатів, які зібралися на конференції Донецького обласного відділення Партії регіонів України в театрі опери та балету, змусив згадати про наради господарських керівників та представників місцевої влади. Про те, яка саме партія є партією номер один у регіоні, свідчить не лише кількість членів — 280 тисяч мешканців області мають партійні квитки із абревіатурою ПР, — а і те, що 17 народних депутатів України, 102 депутати обласної ради, 3000 депутатів місцевих рад і 302 сільських, селищних і міських голів є членами партії. Тому кадрові рішення, прийняті конференцією, логічні: керівником обласного відділення обрано Бориса Колесникова — голову обласної ради.

Його попередник на цій посаді — народний депутат України Володимир Рибак заявив, що має намір зосередитися на побудові організацій в інших областях України, з огляду на майбутні президентські вибори. «Партія регіонів має свого лідера, свого кандидата у Президенти, — сказав народний депутат. — І нам треба свого лідера підтримувати. Там уже вишикувалася велика черга. Сьогодні рейтинг голови партії Віктора Януковича високий, і коли висуватимемо єдиного кандидата, на стіл покладемо всі рейтинги. І те, що ти зробив за рік».

Водночас Володимир Рибак заявив, що не виключає, що фракція «Регіони України» підтримає створення парламентсько-президентської республіки і обрання Президента парламентом. А голова фракції Раїса Богатирьова, виступаючи на конференції, підкреслила: партія сповідує виборність губернаторів в областях і виступає за кардинальне розширення прав регіонів — економічних, культурологічних, соціальних. Новий голова Донецького відділення пообіцяв, що обстоюватиме виборність, регіональну ідею і двопалатний парламент, однак за теперішніх повноважень і грошей, на думку Бориса Колесникова, немає різниці між вибраним чи призначеним головою області.