Таку думку висловив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час робочої поїздки у Кіровоградську область. Він зустрівся з головами райдержадміністрацій та районних рад. А також ознайомився з роботою регіонального центру земельного кадастру. Володимир Литвин вважає: головне для вітчизняної економіки на нинішньому етапі — досягти рівня 90-го року. А цим поки що можуть похвалитися лише окремі підприємства. Крім того, Голова ВР переконаний: цифри зростання не важать нічого, якщо немає реального поліпшення добробуту в кожній сім’ї.

Володимир Литвин висловив також своє бачення деяких важливих аспектів внутрішньої і зовнішньої політики держави.
Про політичну реформу
Перспективи політичної реформи в Україні можна оцінювати по-різному, залежно від того, яку позицію визначить парламент, чи зможуть депутати знайти компроміс з тих болючих питань, які нині розмежовують фракції.
Володимир Литвин зазначив, що треба менше говорити і з’ясовувати стосунки, а сідати за стіл переговорів, домовлятися, знаходити узгоджені рішення. До того ж такі, які влаштовують не лише окремі політичні сили, а відповідають запитам сьогодення і служитимуть суспільству в цілому.
Про бюджет
Нинішній бюджетний процес був не таким прозорим і відкритим, як усі попередні, переконаний глава парламенту. Навіть не всі урядовці ознайомлені з основними його показниками. Але, на думку Володимира Литвина, вирішальним є те, що бурхливі пристрасті, які вирували минулого тижня в парламенті, врешті-решт, матеріалізувалися в основному фінансово-економічному документі держави. Він вважає, що нині можна критикувати бюджет і є підстави говорити про його недоліки, однак не можна відкидати й незаперечний позитив: уперше за всі роки незалежності України бюджет затверджено в кінці листопада. Також важливим є те, що вдалося досягти компромісу між більшістю та опозицією й уникнути глухого блокування роботи парламенту.
За словами Володимира Литвина, під час передвиборної кампанії краще мати не зовсім доопрацьований, не зовсім збалансований і не зовсім узгоджений документ, аніж не мати нічого...
Про землю
Із земельною реформою наша країна запізнилася років на тридцять, вважає Володимир Литвин. Тоді в селах ще були люди, які вміли працювати на землі і знали, що з нею робити. Нині це, в основному, пенсіонери. Віддавши кращі роки роботі в аграрному секторі, тепер вони, здебільшого, не мають за що жити...
На думку глави парламенту, нині на селі спостерігається небезпечна тенденція. Ситуація багато в чому схожа на ту, що була в двадцяті роки минулого століття. Маємо незначну кількість міцних господарств, а основна маса селян байдикує, чекаючи вказівки на розкуркулення...
Володимир Литвин припускає, що невдовзі Україна переживатиме земельну революцію, коли земля повністю перейде у приватну власність і стане повноцінним товаром.
— Якщо під аграрною реформою розуміти розпаювання землі, — зазначив він, — то можна вважати, що зроблено перший, але не найголовніший, крок. Основні складнощі чекають попереду, коли стане очевидною зацікавленість у наділах і люди відчують себе справжніми власниками землі. А поки що лише 54 відсотки громадян отримали акти на її приватну власність. (До речі, на Кіровоградщині цей показник сягає 96 відсотків.)
Про миротворчу місію в Ліберії
Володимир Литвин повідомив, що питання про відправлення до Ліберії українських миротворців, очевидно, знов порушуватиметься в парламенті. Каменем спотикання, на його думку, стала одна розбіжність. А саме: частина депутатів побоюється, що наш військовий контингент у Ліберії може брати участь у бойових діях на боці однієї з сторін.
Президент, за словами Голови ВР, пропонуватиме парламентові повторно розглянути документ. Але з доповненням про те, що військовий підрозділ не братиме участі в бойових діях на боці жодної із сторін і виконуватиме суто миротворчу місію, як це і передбачено відповідними угодами між Організацією Об’єднаних Націй та Україною.