Сказав Голова Верховної Ради Володимир Литвин про мінімальну зарплату 205 грн. на зустрічі з працівниками місцевого самоврядування. Вона відбулася в конференц-залі парламенту з нагоди відзначення професійного свята та вручення нагород тим, хто самовіддано служить громаді. Почесні грамоти і Грамоти Верховної Ради одержали сільські та міські голови, керівники і члени постійних комісій райрад та облрад, секретарі рад, депутати.
Продовжуючи думку, Володимир Литвин наголосив: приймаючи закон про мінімальну зарплату, народні депутати передусім думали про збалансованість бюджету і його можливості забезпечити виконання всіх статей, де майже без винятку збільшено видатки. 
Голова Верховної Ради сказав, що держава і законодавці у боргу перед працівниками самоврядування і зазначив, що його особисте міркування — «дуже поволі у суспільстві визріває розуміння, що таке самоврядування і його можливості». Через те так довго готується нова редакція закону про самоврядні органи в Україні і треба було б попрацювати, щоб цей закон прийняти ще нинішньої сесії.
Володимир Литвин запевнив, що практика зустрічей керівників Верховної Ради з працівниками органів самоврядування, на яких обговорюватимуть важливі питання життєдіяльності країни, триватиме. Зокрема, це стосується і майбутньої конституційної реформи, успіх якої залежатиме від розкладу політичних сил у парламенті. Поки що процес цей перманентний: політичні партії декларують одне, Верховна Рада — друге, уряд — ще інше, вважає Володимир Литвин.