Україна та Ізраїль у рамках СОТ підписали протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг. Київ сподівається увійти до «світового торгового клубу» вже наступного року. За словами народного депутата України, голови підкомітету з питань координації співробітництва з ЄС та СОТ Комітету ВР з питань європейської інтеграції Сергія Касьянова, цей термін цілком реальний. Треба лише об’єднати зусилля законодавчої і виконавчої влади, громадськості й бізнесових кіл.
За словами Міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Валерія Хорошковського, «точкою концентрації зусиль у процесі приєднання до СОТ повинна стати гармонізація національного законодавства з нормами цієї організації». Як повідомили у прес-службі ВР, про це йшлося на колегії Мінекономіки, присвяченій аналізу виконання заходів зі вступу до СОТ. Як роз’яснив Сергій Касьянов, Україні та її законодавцям треба ще чимало зробити. Зокрема, прийняти законопроекти, що стосуються технічних бар’єрів у торгівлі, системи санітарного і фітосанітарного контролю, а також ті, що регулюють сферу держпідтримки національного виробника. Реалізувати ці завдання допоможе створена з ініціативи групи депутатів парламентсько-урядова комісія.
Засідання,зустріч, семінар
Сьогодні в Києві відбудеться чергове засідання групи високого рівня зі створення Єдиного економічного простору Україною, Росією, Казахстаном і Білоруссю. Для участі в ньому вчора ввечері до Києва мав прибути російський віце-прем’єр Віктор Христенко. 
* * *
У МЗС України пройшла зустріч керівництва зовнішньополітичного відомства, Державної митної служби України та послів держав
ГУУАМ і США в нашій державі з нагоди закінчення роботи групи експертів ГУУАМ з розробки стратегії та плану реалізації Проекту зі сприяння торгівлі та транспортуванню Рамкової програми
ГУУАМ—США.
* * *
Про місце України і Польщі в геокультурному просторі Європи, що розширюється, говорили вчора учасники однойменного семінару, який відбувся в Посольстві Польщі в Україні. Участь у дискусії взяли українські та польські експерти і науковці — фахівці в галузі соціо- та політологічних досліджень.