Якщо тиск на фракцію НДП з боку адміністрації Президента найближчим часом не припиниться, народні демократи вийдуть зі складу парламентської більшості. Про це позавчора в парламентських кулуарах заявив лідер НДП Валерій Пустовойтенко. За його словами, такий тиск постійний і чиниться з 1999 року. Що жорсткіше ставитимуться до народних демократів, наголошував народний депутат, то жорсткішу позицію вони займатимуть.
Парламентарій зазначив, що партія має конкурентів, тому з нею борються і боротимуться. «Я ніколи не ставав на коліна, нічого не просив і все робив сам», — додав Валерій Пустовойтенко.
Крім того, НДП планує звернутися до членів своєї партії, які не входять до складу фракції, з проханням повернутися до фракції народних демократів або вийти з партії.
Наталя ЯРЕМЕНКО.
Інформаційний ресурсзайвим не буває
З фактичним початком виборчої кампанії інформаційній сфері приділяється надмірна увага, відзначив голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення України Іван Чиж під час учорашньої прес-конференції. І водночас додав: як політик, розуміє, що це природно.
На думку І. Чижа, інформаційний ресурс ніколи не буває зайвим, «навіть для того політика, в якого три свої канали, але він хоче мати ще й четвертий», повідомило інформагентство УНІАН.
Відповідно до чинного законодавства жодна політична партія, жоден кандидат у президенти чи депутати не може претендувати на обов’язковість своєї присутності на недержавних каналах. «Йому просто можуть помахати ручкою, і він погодиться й піде», — констатував голова Держкомітету.