На сесії Донецької облради депутати достроково припинили повноваження голови обласної ради Андрія Шишацького. Раніше Андрій Шишацький сам написав заяву про складення своїх повноважень, тому що вийшов із Партії регіонів. За рішенням депутатів, до обрання голови обласної ради його обов’язки виконуватиме заступник голови обласної ради Ігор Коваль.
Також облрада прийняла програму соціально-економічного розвитку регіону на 2014 рік. Згідно з документом, цього року в економіку області планується залучити близько 25 мільярдів гривень капітальних інвестицій, інформує прес-служба Донецької облдержадміністрації. Загалом ресурсно-фінансове забезпечення програми становить 17 мільярдів 25 мільйонів гривень.
Члени облради підтримали вимоги про амністію протестувальників на південному сході країни й виступили за «глибоку децентралізацію влади»: розширення повноважень місцевих рад, прямі всенародні вибори голів обласних і районних рад, розпуск обласних і районних державних адміністрацій. Також депутати вимагають бюджетної автономії для регіонів, статусу другої державної для російської мови та «якнайшвидшого прийняття» закону «Про місцеві референдуми». В облраді вважають, що всі ці вимоги можна реалізувати «через негайне внесення змін до Конституції України та законів України шляхом референдуму і голосування в парламенті».