Оператор Сімферопольського поштамту Надія Лепей з дочками Іриною та Оленою стали лауреатами «Голосу України» в рамках огляду-конкурсу самодіяльних художніх колективів кримської дирекції «Укрпошти».
Сімейне тріо заспівало «Вербу» так, що в нас не залишалося жодних сумнівів: от вони, голоси України! Хай вибачають нас інші конкурсанти. Після виступу родини Лепей ми, так сталося, вийшли із залу у фойє. І, уявіть собі, бачимо, йдуть «наші» артистки... Отож коротке інтерв’ю вийшло наче саме собою. Співоча родина переїхала до Сімферополя з Житомирщини, з чорнобильської зони, вже багато років тому. Обживатися на новому місці, каже Надія Семенівна, важко і нині. Через хвороби пішов із життя батько сімейства, якого, за її словами, переспівати ніхто не міг, такий був запальний. І сумні очі Надії Семенівни видають її біль. Дівчата, дочки її, — тепер головна допомога й опора в житті. Ірина й Олена підготували на конкурс ще одну пісню, і ми запропонували залу послухати їх ще раз, щоб переконатися в справедливості нашого вибору. Так кухонний комбайн — приз «Голосу України» — знайшов своїх хазяєчок. І ми раді цьому. До того ж тріо посіло і призове місце за підсумками самого конкурсу.
Фірмову футболку і кепку від газети «Голос України» одержали також виконавці інсценівки «Лист щастя» інженер з маркетингу Валентина Шевченко і електромеханік Олександр Єрмаков Красноперекопського вузла поштового зв’язку. Вона — «партизанка», він — «фриц», а їхні діалоги про таку дорогу серцю газетярів передплату, «план» з якої, цитуємо, «фюрер не скасовував». Тільки чи знає про це передплатник? До тебе, читачу, цей заклик... Красноперекопськ, він і цього разу став призером конкурсу, зізнаємося, покоряв нас уже своїми жартами позаторік. Їх артистизм запам’ятовується.
Утім, як і весь дух кримських змагань у дотепах, піснях, танцях.
Нагороди і призи одержали всі. Від самої дирекції і від численних спонсорів. Серед переможців конкурсу: за бардівську композицію — Петро Тарасенко (Первомайський вузол зв’язку); за мініатюру «Поштовий карнавал» Ельміра Абибулаєва, Світлана Бабицька, Наталя Ворона, Раїса Мамедова, Марина Силіна, Валентина Клок (Сакський вузол зв’язку); за чеховську сценку «Пропозиція» Наталя Троневська, Василь Волков, Петро Романенко (Центр перевезення й обробки пошти). А пальма першості в Совєтського вузла зв’язку за мініатюру «Нам пісня вижити і жити допомагає». Тетяна Білоусова, Ірина Бондар, Марина Писаревська, Марина Сербинюк, Наталя Тхоржевська, Людмила Котова, Любов Воропаєва своїм «поштовим романсом», упевнені, схвилювали б серця найжорсткіших нинішніх реформаторів. Дай Боже, щоб ця пісня справді допомогла поштовим голубкам вижити і жити!
Віктор ХОМЕНКО, Людмила КОХАНЕЦЬ, Світлана ПИСАРЕНКО.