Ранкове засідання 25 листопада
День голосувань розпочався без ексцесів, але з кожною хвилиною напруження в залі наростало. Особливо з початком розгляду законопроекту про схвалення рішення Президента України про направлення миротворчого контингенту для участі України в місії Організації Об’єднаних Націй у Ліберії.
Рішення Президента було прийнято відповідно до положень резолюції Ради Безпеки ООН. Ним передбачається, що основними завданнями українського миротворчого контингенту будуть перевезення персоналу місії, вантажів, ведення спостереження та патрулювання, а також надання вогневої підтримки піхотним підрозділам місії. Очікувалося, що до Ліберії буде відряджено 350 військовослужбовців, з яких 100 служитимуть за контрактом. Як зазначив заступник міністра закордонних справ Володимир Єльченко, фінансування витрат, пов’язаних з участю України в миротворчій операції, здійснюватиметься за кошти держбюджету з подальшим відшкодуванням цих витрат ООН. 
Заступник міністра вважає також, що схвалення рішення сприятиме підвищенню авторитету України в міжнародній політиці та європейській інтеграції України. Міністр оборони України Євген Марчук у співдоповіді зауважив, що український миротворчий контингент підпорядковуватиметься в оперативному плані командувачу військових сил ООН у Ліберії, загальне керівництво здійснюватиме Генеральний штаб Збройних Сил України. Ротація військовослужбовців відбуватиметься раз на шість місяців.
На побоювання парламентаріїв, що «гарно лише співають, та твердо буде спати», міністр зазначив: за останні п’ять років в Україні загинули 735 військовослужбовців, а в Іраку на сьогодні — троє загиблих та десять поранених.
Микола Томенко, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, наголосив: не треба забувати, що таке українська армія сьогодні, в якому вона стані і хто її головнокомандувач. Депутат вимагав від Є. Марчука звіту про перебування миротворчого контингенту в Іраку. Його колега по фракції Юрій Кармазін звернув увагу присутніх, що самого рішення Президента ніхто з парламентаріїв не бачив. Депутатів також цікавило, за якими статтями держбюджету фінансуватиметься перебування миротворчого контингенту в Ліберії. Олександр Турчинов (фракція БЮТ) поцікавився, у скільки оцінюється життя українського громадянина, і вимагав припинити обговорення цього питання. Депутати Володимир Яворівський («Наша Україна»), Петро Симоненко (КПУ) закликали парламентаріїв не голосувати за це безглузде рішення, зазначивши, що їхні фракції не братимуть участі в голосуванні.
Народні депутати не підтримали рішення Президента про направлення миротворчого контингенту України до Ліберії. Бо фракції «Наша Україна», СПУ, БЮТ, КПУ не брали участі в голосуванні. Водночас народні обранці проголосували за низку проектів постанов. Зокрема, підтримали проект про день уряду України в лютому 2004 року (про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2004 року) та проект постанови про звільнення суддів.
На початку ранкового засідання Голова ВР Володимир Литвин оголосив про вихід першого заступника Адама Мартинюка із фракції КПУ.
З днем народження привітали Ігоря Насалика та Леоніда Черновецького.