Протестні настрої в цьому виборчому окрузі серед тутешніх мешканців ще міцні — соціально-економічна ситуація в регіоні вельми складна, а рівень життя ще занадто далекий від європейського. Тому Миколі Гапочці, як став народним депутатом, довелося працювати в окрузі вдвічі більше: як-то кажуть, за себе і за того хлопця. Адже на вибори він йшов як представник влади — з посади заступника голови обласної держадміністрації, а в парламенті нині очолює депутатську групу «Народний вибір», що належить до парламентської більшості.
Під час передвиборної кампанії в 113-му виборчому окрузі в 2002 році Микола Гапочка уклав з виборцями низку соціальних договорів, до яких увійшло 59 життєво важливих питань. У більшості випадків бюджетне фінансування для вирішення цих проблем або взагалі відсутнє, або недостатнє. Тому найважливішим завданням депутата стало залучення позабюджетних коштів. Нині на реалізацію соціальних договорів командою депутатів усіх рівнів, органами влади і місцевого самоврядування виборчого округа залучено більш як 37 млн. грн.
Завдяки цим коштам стало можливим завершення будівництва Біловодської районної лікарні, будівництво відводного водогону до водопровідної вежі і відбудова водонапірної вежі в селищі Мелове, реконструкція Валуйської середньої школи в Станично-Луганському районі та завершення будівництва Писаревської школи у Новопсковському районі, виділення труб для підвідного газопроводу в селі Євсуг Біловодського району, газифікація залізничного вузла Кондрашевська—Нова тощо.
В окрузі М. Гапочки здійснюється низка інших соціально значущих проектів: «Газифікація», «Опалення», підтримка сільських бібліотек, місцевих закладів культури, ветеранів, молоді, дітей, спортсменів тощо.
З початку депутатської діяльності М. Гапочка провів у окрузі 27 зустрічей з виборцями, в яких взяли участь більш як п’ять тисяч осіб. Під час особистих прийомів народним депутатом було прийнято 440 осіб, розглянуто 873 письмових звернення, більшість з яких було вирішено позитивно. Народний депутат України — частий гість і на сесіях органів місцевого самоврядування — обласної, районних, місцевих і сільських рад.
За клопотанням депутата за рахунок залучених спонсорських коштів було придбано машини «швидкої допомоги» для Меловського, Слов’яносербського, Марківського, Станично-Луганського районів і міста Щастя. І це не єдиний приклад конкретної допомоги місцевим медичним закладам.
Біловодська середня школа № 2, враховуючи клопотання групи депутатів, зокрема й М. Гапочки, отримала комп’ютерний клас із 11 комп’ютерів. Ще 19 комп’ютерів від народного депутата України надійшло в декілька шкіл, районні управління соцзахисту, Новопсковський Будинок дитячої творчості, Меловську редакцію районної газети, Біловодську районну друкарню.
...Керівництво Меловської середньої школи
№ 2, зустрівши парламентських журналістів, одразу ж звернулося до нас із проханням: пишіть у своїх статтях, що народні депутати повинні мати округи, а не обиратися лише за партійними списками. Бо найбільшій у районі школі, де навчаються 410 дітей, є за що дякувати «своєму депутату»: з цього року, завдяки допомозі Миколи Гапочки, діти вже не мерзнутимуть взимку в класах, що не опалюються. Раніше взимку, щоб у класах було хоч трохи тепліше, всіх учнів переводили на сонячний бік. Але температура в приміщеннях все одно не підіймалася вище +10 градусів. Віднині в школі є власна автономна міні-котельня. А представники шкільного шахового клубу «Ерудит», які вже не раз перемагали на міжнародних змаганнях, нині можуть почуватися справжніми спортсменами: депутат подарував дітям шахові годинники і дошки. Здавалося б, дрібниця, але довіра людей потребує уваги навіть у дрібницях.