Неврожай зернових нинішнього року ще більше затягнув тугий вузол з виплати численних боргів у сільському господарстві. СТОВи та агрофірми винні за оренду землі та майна. Тисне на них тягар невиплаченої заробітної плати. Муляють неповернуті позики з місцевого бюджету. «Дістає» несплачений фіксований податок...
За словами начальника головного управління сільського господарства та продовольства Черкаської облдержадміністрації Василя Корнієнка, у багатьох районах області ще тільки думають, як розраховуватися цього року з власниками землі та майна.
У Корсунь-Шевченківському районі, наприклад, розрахунки здійснено лише на 21 відсоток. У Канівському — на 27. Тобто так прозвітували ці райони. А коли перевірити де і як розплатилися керівники сільгосптовариств з пайовиками — то вийде, очевидно, значно менше. Адже чимало орендарів заборгували виплати за користування землею та майном ще за минулий рік.
У восьми економічно слабких районах дедалі зростає заборгованість з заробітної плати. У Драбівському вона збільшилася з початку року на 369 тисяч гривень, у Кам’янському районі — на 613 тисяч. А сільгосптовариства Лисянського завинили своїм працівникам один мільйон 178 тисяч гривень. Загалом по області сума боргу із зарплати на селі сягає більш як 11 мільйонів гривень. Коли роботодавці розрахуються з селянами за нинішній і минулий рік — на це питання в обласних керівних колах ніхто не може дати вичерпної відповіді.
 
Черкаська область.