Для цього врожай плодів треба зуміти зберегти. Для збереження відбирають здорові, непошкоджені плоди осінніх та зимових сортів. У середніх умовах яблука «тримаються» до середини грудня, а в добрих — до травня. Найліпше зберігаються плоди середнього розміру, що мають яскраве забарвлення. Великі яблука частіше вражають хвороби, особливо — побуріння м’якоті. Важливо правильно вибрати плоди для збереження. По-перше, не можна підбирати яблука з землі, по-друге, зривати їх теж треба правильно — обережно тягнути донизу, до того ж перед цим одягнувши нитяні рукавички. Адже дуже важливо не стерти руками воскове покриття яблука. Саме завдяки йому воно довше лежатиме.

Яблука кожного сорту перед зберіганням необхідно перебрати, відсортувати ті, що вражені хворобами і шкідниками, або мають механічні пошкодження. Їх використати на переробку. Що більше плід, то він раніше достигає, сильніше дихає, більше виділяє речовин, які в свою чергу впливають на оточуючі плоди, прискорюючи їхнє достигання. Тому плоди одного сорту перед зберіганням краще розібрати за калібром: великі, середні, дрібні.

Яблука найкраще зберігати в окремому приміщенні, оскільки вони легко вбирають «чужі» запахи і втрачають смак. Деякі садоводи викопують ями, бетонують їх і ставлять витяжні труби. У цих ямах з осені зберігається постійна температура +4—+6 градусів. Кращий варіант —сухий льох чи сарай. А от до підвалу спускати яблука небажано, там температура може зростати до +18—+21 градусів. Через високу температуру прискориться перестигання плодів.

Зібрані плоди складайте в ящики у чотири ряди, не більше. Дно ящика застеліть газетою. Нижній ряд вкладайте плодоножками донизу і якнайщільніше, щоб вони не рухалися під час завантаження—розвантаження, другий і третій ряди вкладайте плодоніжками вбік, верхній шар — плодоніжками догори.