«Я виключаю повторення сценарію останніх грузинських подій в Україні, але сигнал для роздумів є». Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній прес-конференції. Він переконаний, що всі політики мають скоординувати свої зусилля, думати про відповідальність і працювати лише на позитивний імідж України. Водночас Голова ВР упевнений, що президентські вибори у нас будуть демократичні, бо їх проведення контролюватимуть і політичні опоненти, і міжнародні спостерігачі.
На думку глави парламенту, конституційна реформа потрібна, бо вона зменшить протистояння і в парламенті, і в суспільстві. У Володимира Литвина, за його словами, «потрійне ставлення» до президентських виборів. І він не вбачає трагедії в тому, що Президента обиратиме парламент. Голова Верховної Ради заявив, що він закликатиме депутатів підтримати рішення про направлення українського миротворчого контингенту до Ліберії. Але водночас припустив, що сьогоднішнє обговорення цього питання в сесійній залі буде досить бурхливе.
Розмови про кадрові зміни, на переконання Володимира Литвина, здебільшого відбуваються в політичній площині. Кадрові ротації в керівництві парламенту і комітетах він вважає недоцільними, заявивши, що йому «приємно працювати» із своїм заступником Олександром Зінченком.