Футбол. Євро-2004. Відбірковий цикл. Плей-оф. Матчі-відповіді.

Уельс—Росія. 0:1 (перший матч — 0:0). Гол: Євсєєв, 23. Словенія—Хорватія. 0:1 (1:1). Пршо, 61. Нідерланди—Шотландія. 6:0 (0:1). Шнейдер, 13, Ойер, 32, ван Ністелрой, 37, 51, 67, Франк Де Бур, 65. Туреччина—Латвія. 2:2 (0:1). Ільхан, 20, Шукюр, 64 — Лайзанс, 66, Верпаковскіс, 78. Норвегія—Іспанія. 0:3 (1:2). Рауль, 34, Валерон, 50, Ечеверрія, 57.
Не знаю, як ви, а я ані на мить не сумнівався, що іспанці здобудуть португальську візу. Щоправда, була певна надія на диво: скажімо, валлійські “червоні дракони” візьмуть гору над росіянами. Але двоглавий орел дзьобнув дракона на “Мілленіумі”. І Георгій Ярцев умить перетворився на рятівника нації.
А ось те, що сталося на берегах Босфора, ніяк не вкладається в голову. Латвія, де футбол за популярністю поступається і баскетболові, і хокею, де футбольне господарство благеньке, а національний чемпіонат за силою значно слабший навіть від нашого, — серед шістнадцяти фіналістів Євро-2004! Оце сенсація так сенсація.
Та ще й вирішили це питання латвійські футболісти в матчі, коли турки — бронзові призери останнього чемпіонату світу — вели перед — 2:0! Однак підопічні Олександра Старкова не знітилися і встановили рівновагу.
У Любляні хорвати переграли словенців, у яких, схоже, “халява” закінчилася. Звичайно, збірна Хорватії — це не та команда зірок, яка під орудою Мирослава Блажевича стала бронзовою на чемпіонаті світу у Франції-98. Однак, коли казати об’єктивно, то і за таких умов вона сильніша за своїх сусідів із Словенії.
Отже, відомі всі учасники португальського фіналу: Франція, Чехія, Німеччина, Англія, Італія, Данія, Швеція, Греція, Болгарія, Швейцарія, Португалія, Нідерланди, Латвія, Іспанія, Хорватія, Росія. До старту турніру в Португалії залишається 205 днів!