Футбол. Національна федерація продовжує обраний курс з атестації футбольних клубів України. Керівники ФФУ й учасники атестації напередодні пройшли навчання, успішно склали іспит, що відповідає міжнародному стандарту, і отримали сертифікат на право атестаційної діяльності у футболі.
Минулого тижня Федерацію футболу України за дорученням УЄФА відвідав аудитор сертифікаційної компанії Rosіnspektorate BSІ, об’єктом перевірки якого стала ефективність системи атестації футбольних клубів України. Аудит проводився в рамках програми ліцензування футбольних клубів Європейським футбольним союзом. Метою атестаційної інспекції була перевірка відповідності видів процедур у системі Федерації футболу України вимогам нормативу атестації УЄФА.
Інспекція проводилася у трьох напрямах: співбесіда з працівниками ФФУ, що відповідають за проведення атестаційних процедур з дотримання вимог, передбачених нормативом УЄФА і Положенням про атестацію футбольних клубів України; візуальний огляд; перевірка документації, зокрема й облікової, в обсязі, потрібному для підтвердження виконання Федерацією футболу України встановлених вимог.
Крім перевірки на відповідність вимогам щодо показників, які підлягають сертифікації, аудит передбачав також контроль з таких напрямів: проведення й ефективність внутрішнього контролю за процесом атестації безпосередньо у Федерації футболу України; виконання правил поширення інформації в зв’язку із сертифікацією послуг, викладених у нормативних документах атестації.
Як відзначив представник УЄФА, атестаційна комісія ФФУ провела великий обсяг роботи зі створення системи атестації футбольних клубів і надала всі необхідні документи. Успішно склавши важкий іспит і пройшовши передсертифікаційний аудит, ФФУ стала однією з перших асоціацій — членів УЄФА, що зробила черговий крок на шляху до отримання сертифікату фірми SGS-ІCS. Представник Європейського футбольного союзу побажав голові атестаційної комісії, першому віце-президентові ФФУ Сергієві Стороженку успішного завершення сертифікаційного періоду.
Зазначимо, що 31 травня закінчується процес атестації футбольних клубів сезону 2003/2004. Представники вищої ліги, а також клуби першої — претенденти на підвищення у класі, що не виконали вимог Положення про атестацію футбольних клубів і не одержали атестат, не будуть допущені до участі в чемпіонаті України. Однак представники ФФУ і клубів розраховують, що вдасться зробити все необхідне на шляху відповідності європейським стандартам якості у футболі.
Комітет ФФУ зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ.