Про проблеми Великомежиріцької школи-інтернату, що у Корецькому районі на Рівненщині, йшлося в публікації «Палац, де живе бідність» («ГУ» №205, 30 жовтня ц. р.). Наш кореспондент Олександра Юркова писала про холод у приміщеннях, відсутність лазні, другого сніданку, низькі норми забезпечення дітей одягом. Авторка порушила проблему працевлаштування та забезпечення житлом сиріт—випускників спецшколи-інтернату.

Реакція управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації на публікацію не забарилася. Директору Великомежиріцької спецшколи-інтернату Олександру Малиновському оголошено догану. Тепло в приміщення закладу подали вже наступного дня після візиту нашого кореспондента. Керівники облуправління у листі до редакції запевняють, що найближчим часом буде завершено капітальний ремонт лазні та пральні, а харчування тепер чотириразове. Те, що впродовж двох тижнів в спецшколі-інтернаті діти не мали другого сніданку, пояснюють безвідповідальністю працівників закладу. Причин для обмеження харчування, запевняють, не було.

Гірше з ремонтом навчального корпусу інтернату, котрий розміщено в колишньому панському палаці. Для цього потрібні кошти. Адже будівлі понад дві сотні років, вона горіла в 70-ті роки і як пам’ятка архітектури потребує державної дотації. Відповідне клопотання направлено в управління архітектури та містобудування Рівненської облдержадміністрації.