Інститут довузівської підготовки створено на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. У новому навчальному закладі готуватимуть учнів шкіл до вступу у вузи.

Ні для кого не секрет, що сільські школи за рівнем підготовки учнів відстають від міських. Тут ставлять за мету вирівняти знання майбутніх абітурієнтів незалежно від місця їхнього проживання. За словами в. о. ректора університету Олександра Шестопалюка, новостворений інститут працюватиме з кожною із 600 сільських загальноосвітніх середніх шкіл області. Для цього використовуватимуть різні форми навчання: заочно-дистанційне під час навчального процесу у школах, очне — на канікулах та у вихідні. Крім того, викладачі виїжджатимуть до районів для проведення занять безпосередньо за місцем проживання слухачів.
Навчальна програма розрахована на десять місяців. Ліцензійна кількість місць передбачена для 400 слухачів. 50 бажаючих вже подали заяви на навчання, плата за яке становить від 60 до 80 гривень на місяць.
Вінницька область.