Чотири опозиційні фракції у Верховній Раді — «Наша Україна», СПУ, КПУ, блок Юлії Тимошенко — підписали меморандум про спільні дії з проблем політичної реформи й створили робочу групу для вироблення власного бачення змін до Конституції України. Про це повідомив журналістам лідер соціалістів Олександр Мороз.

За його словами, на перше місце ставлять питання про вибори народних депутатів на пропорційній основі. Попри те, що «влада намагається розколоти опозицію», цей закон треба приймати нагально, переконаний Олександр Мороз.
На запитання, як співвіднести підписання меморандуму із заявою «Нашої України», в котрій комуністів звинувачено у змові з владою, лідер соціалістів наголосив, що це не має принципового значення. Він вважає, що з питань політичної реформи опозиція діятиме погоджено.
Олександр Мороз прокоментував збирання підписів за відставку заступника Голови Верховної Ради Олександра Зінченка, вважаючи, що це «чергова розробка президентської адміністрації, точніше, СДПУ(о)», і соціалісти не збираються ставити свої підписи.
«Наша Україна», яка у вівторок залишила сесійний зал і не брала участі в голосуванні, повернулася до роботи в парламенті. Лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко заявив, що блок не має наміру переривати співробітництво з фракцією КПУ, хоча йому «незрозумілий шлях, яким ідуть комуністи». Незважаючи на це, наголосив Віктор Ющенко, «Наша Україна» продовжуватиме співробітництво з комуністами з питань, де можна напрацювати спільну позицію «проти тих чи тих ганебних рішень», повідомляє «Інтерфакс-Україна».