Ранкове і денне засідання 20 листопада
На початку пленарного засідання Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про об’єднання депутатської фракції «Регіони України» та депутатської групи «Європейський вибір» в одну фракцію «Регіони України». У розповсюдженій у парламенті заяві, яку підписали від «Регіонів України» лідер фракції Раїса Богатирьова, а від «Європейського вибору» — Володимир Пєхота, зокрема, йдеться, що рішення про об’єднання в одну фракцію прийнято «з метою консолідації зусиль народних депутатів, поділяючи і підтримуючи ідеї розвитку регіонів, європейської інтеграції України, посилення впливу на законодавчі процеси щодо забезпечення реалізації Програми дій уряду, спрямованої на подальше соціальне та економічне піднесення України». 
Перед початком голосування Володимир Литвин також зачитав звернення Прем’єр-міністра Віктора Януковича до Верховної Ради України із закликом консолідувати зусилля уряду та парламенту в роботі над проектом державного бюджету України на наступний рік і внесеними Кабміном законопроектами економічної тематики.
Після розгляду в другому читанні парламент ухвалив у цілому низку законодавчих актів. Зокрема, фактично весь депутатський корпус підтримав зміни до Закону «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні» (413 «за»). Цим законом пропонується продовжити терміни дії пільг з податку на додану вартість та податку на прибуток книговидавничої діяльності до 1 січня 2009 року. Пільги зі сплати ПДВ та податку на прибуток, згідно зі схваленим законопроектом, встановлюються не лише для книговидавничих підприємств, а й для розповсюджувачів книжкової продукції, виробників паперу і картону. 
Більш як конституційною більшістю (327 «за») схвалено в цілому і проект закону про правовий статус закордонних українців. Законопроект визначає правовий статус закордонних українців та порядок його надання. За законом закордонним українцям надаються пільги, зокрема при в’їзді в Україну та при бажанні здобути вищу освіту тощо. Закордонний українець, за законопроектом, це особа, яка ідентифікує себе українцем, є громадянином іншої держави або особою без громадянства, має українське етнічне походження або є виходцем з України.
Прийнятий у цілому законопроект про захист суспільної моралі встановлює правові основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, зокрема, забороняються виробництво та обіг у будь-якій формі продукції порнографічного характеру, продукції, яка пропагує війни, національну та релігійну ворожнечі, фашизм, неповагу до національних і релігійних святинь, наркоманію, алкоголізм та інші шкідливі звички.
Прийнято також зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за незаконне перебування іноземців на території України. Цей документ спрямований на посилення боротьби з незаконною міграцією.
Схвалено в цілому закон про передачу колекції образотворчого мистецтва АТ «Градобанк», що перебуває під заставою у Національному банку України, в державну власність та визнання її національним культурним надбанням. Схвалено і зміни до закону про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, якими до таких об’єктів віднесено Криворізький державний гірничо-металургійний комбінат «Криворіжсталь».
Розглянувши низку законів, які повернулися до парламенту із зауваженнями Президента України, депутати прийняли у новій редакції, урахувавши всі пропозиції глави держави, зміни до закону про статус депутатів місцевих рад. Цей закон спрямований на зміну механізму відкликання депутатів місцевих рад. Із пропозиціями Президента також ухвалено зміни до статті 16 Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність», які приводять чинний закон у відповідність з вимогами Світової організації торгівлі, зокрема, процедуру ліцензування експортно-імпортних операцій. З урахуванням пропозицій глави держави прийнято і зміни до закону про наукову та науково-технічну діяльність, про призначення пенсій науковим працівникам. Прикінцевими положеннями цього закону встановлюється тимчасовий (до 1 січня 2007 року) порядок фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим працівникам за Законом «Про наукову і науково-технічну діяльність», та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів.
У першому читанні схвалено, зокрема, зміни до закону про металобрухт, законопроекти про державну експертизу землевпорядної документації, про особливості приватизації підприємств ДАК «Укррудпром».
На пропозицію парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з перевірки дотримання Національною телекомпанією України вимог законодавства про використання бюджетних коштів та ведення фінансово-господарської діяльності.
На початку пленарного засідання парламент також прийняв постанову про обрання народного депутата України Олексія Ярославського членом Комітету Верховної Ради у закордонних справах. 
А Голова Верховної Ради Володимир Литвин від імені всього депутатського корпусу привітав із 50-річчям народного депутата України Романа Зварича