На що ви дивитеся, купуючи косметичний засіб? Мабуть, на упаковку. Досвідчений споживач зверне увагу не на оформлення коробки чи тюбика, а ознайомиться з тим, що на них написано. Наші поради допоможуть зробити правильний вибір.
На етикетці вказуються всі речовини, які входять до складу косметичного засобу. Вони мають значитися за зменшенням концентрації — це важливо для людей, які страждають на алергію. Основою більшості косметичних засобів є жири та масла.
Масло кісточок абрикоса зволожує та живить шкіру. Авокадо надає їй сили, а також зміцнює волосся. Зберегти косу розкішною допоможе і масло жожоба. Його також використовують у препаратах для змарнілої шкіри й сонцезахисній косметиці. Зародки пшениці відбілюють шкіру, збагачують її вітаміном Е, допомагають відмолодитися. Звісно, косметичні засоби, виготовлені на основі натуральних жирів, корисні, але у них невеликий термін зберігання — пильнуйте.
Варто знати, що дубильні речовини тонізують шкіру, звужують пори, пектини сприяють заживленню ран та тріщин, апілак має регенеруючі властивості.