Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловив готовність відвідати з офіційним візитом Фінляндію. Про це він заявив на переговорах із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні Лаурою Рейніля, яка спеціально зустрілася з В. Литвином, щоб передати запрошення від його фінського колеги.
Як повідомив після зустрічі прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин, у свою чергу, запросив главу фінського парламенту побувати в Україні. Сторони також обговорили стан двосторонніх відносин, відзначивши їх прагматичний і дружній характер. Глава українського парламенту підкреслив необхідність подальшого розвитку міжпарламентських відносин і співробітництва у сфері законотворчості з метою впровадження євростандартів.
Під час обговорення внутрішньої ситуації в нашій державі Лаура Рейніля зауважила, що для побудови демократичних структур влади потрібен час. «Це не робиться за одну ніч», — заявила посол, наголосивши, що Фінляндія на цьому шляху також стикалася з певними труднощами. Володимир Литвин, у свою чергу, пояснив, що Україна вступає у новий етап і дуже важливо провести політичну реформу до президентських виборів.