Вечірнє засідання 18 листопада
До порядку денного пленарного засідання Верховної Ради було внесено понад 80 проектів законів і постанов, з яких парламентарії мали прийняти рішення. Народні депутати блоку «Наша Україна» після голосування з кадрових питань у переважній більшості сесійний зал залишили. Щодо тактики,  вважає один з лідерів блоку Юрій Костенко, то, незважаючи на зближення комуністів із парламентською більшістю, співпрацю з КПУ слід продовжувати, щоб майбутня політична реформа, яку підтримує фракція КПУ, почалася з прийняття закону про вибори на пропорційній основі. 
Усі питання розкладу засідання народні депутати розглянули і прийняли відповідні рішення. За проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України» було віддано 279 голосів.
Гострі дискусії виникли навколо двох законопроектів — «Про фіксований сільськогосподарський податок щодо відшкодування пільгових пенсій» та про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку із запровадженням державного фінансування політичних партій (друге читання).
У сільському господарстві механізатори, доярки, деякі інші категорії працівників мають право на пенсію у 55 років. Компенсувати витрати до Пенсійного фонду за ці так звані пільгові пенсії законопроект передбачав за рахунок сільськогосподарських підприємств, де ці пенсіонери працювали. Але, як зауважила народний депутат Катерина Ващук, «хто відшкодовуватиме цим людям, адже вже немає колгоспів». Законопроект, поставлений на голосування в цілому, народні депутати не підтримали.
Іншого акценту набула дискусія навколо законопроекту про державне фінансування політичних партій, які на виборах подолали чотиривідсотковий бар’єр. 
Однак після обговорення законопроект не підтримано. Не підтримано законопроекти «Про захист суспільної моралі», «Про цінні папери і фондову біржу» (стосовно випуску облігацій) та інші.
Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, який головував на засіданні до кінця, оголосив запити народних депутатів до керівників держави, міністрів, правоохоронних органів.
Під кінець народні депутати внесли до порядку денного і прийняли рішення з низки першочергових законопроектів, зокрема, «Про Державну спеціальну службу транспорту», «Про Державний бюджет України на 2003 рік» (щодо механізму погашення кредиторської заборгованості за комунальні послуги установ освіти) —законопроект набрав 302 голоси, та інші.