У Києві, з ініціативи Держкомітету у справах національностей та міграції, відбулась Асамблея національних меншин України. Це найбільший за роки незалежності форум етнонаціональних груп нашого суспільства — у його роботі взяли участь керівники більш як 1000 всеукраїнських і регіональних громадських організацій, органів влади різних рівнів, науковці, представники міжнародних організацій.
Організатори асамблеї ставили за мету започаткувати якісно новий етап у розвитку багатонаціонального суспільства, оскільки, зрештою, йдеться про консолідацію нації, зазначив у своїй доповіді голова Держкомнацміграції Геннадій Москаль.
В центрі уваги асамблеї були, зокрема, виступи народних депутатів України — Геннадія Удовенка («Актуальні питання законодавчого регулювання у сфері міжнаціональних відносин»), Олександра Фельдмана («Національно-культурні товариства України. Стан і пріоритети діяльності»), Іштвана Гайдоша («Забезпечення прав національних меншин. Актуальні проблеми»), Рефата Чубарова («Проблеми повернення та облаштування кримських татар, осіб інших національностей, які добровільно повертаються в Україну»).
Вл. інф.