Роман Скиба, відомий шанувальникам сучасної літератури як Поет у законі (на знімку), нагадав про себе новим фестивальним проектом програми «Культреванш» під досить дивною для української мови назвою ЛітЕр-фЕст «Tіme AUтора». На афіші ненав’язливо зазначалося, що дійство приурочене до 33-річчя його організатора.

Триденний фестиваль завершився у залі Київської організації Спілки композиторів. Вже за півгодини до початку тут було зафіксовано пророкований Скибою аншлаг. Господарі приміщення й уявити не могли, що на літературний вечір прийде майже сотня слухачів. Довелося шукати стільці, що трохи затримало початок, та все одно частина публіки сиділа долі.

Взагалі, цей вечір показав, як Скибу любить молодша генерація поетів. Йому нанесли подарунків, читали пародії на нього. Поет із Полтави Сергій Осока декламував зі сцени не свої вірші, а Романові. Виявляється, він знає напам’ять всю Скибину «Хворобу росту», а в ній же — до 250 сторінок!

Втім, було кому читати й власні вірші. На сцену вийшли ще не хрестоматійні, але молоді й талановиті Олеся Мамчич, Олег Романенко, Галя Ткачук, Артем Захарченко, Анна Малігон, Олена Михайленко, Софія Киричок, Дмитро Мамчур, Наталка Позняк. Назвати всіх не берусь, бо виступальників було душ сорок. Вищезгаданий Сергій Осока став єдиним новоспеченим лауреатом премії «Культреванш» чоловічої статі. Інші два дипломи Скиба вручив Олені Степаненко й Катерині Калитко. До дипломів додавалися грошові премії (по 50 гривень) на цукерки.

Скиба планує зробити «Tіme AUтора» щосезонним (!). Відтак, наступна його інкарнація очікується в лютому.