Верховна Рада України внесла зміни до закону про держбюджет на 2004 рік, виділивши з резервного фонду 20 мільйонів гривень, щоб спрямувати ці кошти на підготовку членів збірних України для участі у ХХVІІІ літніх Олімпійських і XІІ Параолімпійських іграх. За внесення змін до закону про держбюджет на 2004 рік проголосували 303 депутати із 328. Відповідно до закону сума витрат Держкомітету з питань фізичної культури і спорту затверджується у розмірі 151,5 мільйона гривень.
Важка атлетика
Є перше «золото» і світовий рекорд!
 Ванкувер (Канада). Чемпіонат світу. 22-річна українка Наталя Скакун стала найсильнішою (категорія до 63 кг), взявши вагу у 248 кг. Окрім великої золотої медалі, Скакун виборола ще й малу нагороду найвищого гатунку в поштовху, встановивши новий світовий рекорд, який нині становить 138 кг. Срібну нагороду Наталя виборола в ривку, показавши результат 110 кг. Варто зазначити, що три медалі Наталі Скакун дали змогу збірній Україні піднятися у загальнокомандному заліку на четверте місце. Лідирує за медалями команда Китаю, у якої 21 нагорода. До речі, Наталя Скакун — чемпіонка Європи 2001 року.
Баскетбол 
Євроліга—ФІБА. БК «Київ» (Україна) — «Сконто» (Латвія, Рига). 75:67 (38:28).
Шахи 
Сімферополь. Чемпіонат України. Переможцем став донеччанин Євген Мирошниченко. У змаганнях взяли участь понад сто шахістів. Серед них два десятки міжнародних гросмейстерів і стільки само міжнародних майстрів. Турнір проходив за швейцарською системою. Мирошниченко не програв жодної партії і набрав 7,5 очка з дев’яти можливих. Донецький гросмейстер на очко випередив ветерана українських чемпіонатів міжнародного гросмейстера Геннадія Кузьміна.
Бокс 
Всесвітня боксерська рада (WBC) може позбавити титула нинішнього чемпіона світу Леннокса Льюїса. Це відбудеться тоді, якщо Льюїс відмовиться захищати своє звання з переможцем пари Віталій Кличко — Кірк Джонсон. Бій між українцем і канадцем офіційно оголошений відбірковим за право вийти на ринг проти діючого чемпіона світу.
Нагадаємо, що Льюїс відмовився виходити на ринг до кінця цього року. І, подейкують, узагалі розмірковує про завершення спортивної кар’єри.
А Володимир Кличко в поєдинку за звання інтерконтинентального чемпіона WBA, котрий відбудеться 20 грудня у німецькому місті Кілі, вийде на ринг проти уродженця Гайани Андре Пурлетте, який нині проживає і тренується в США. На професіональному рингу провів 39 поєдинків, у 37 здобув перемоги (34 нокаутом). Упродовж кар`єри боксера Пурлетте жодного разу не виходив на ринг проти провідних боксерів.
Хоча варто звернути увагу на те, що він володіє нокаутуючим ударом. А ще відомий тим, що тренується у наставника Леннокса Льюїса Емануеля Стюарда. Ще один тренер гайанця — Патрік Форд, котрий також додає серйозності суперникові українця.
Зріст Пурлетте — 188 см, вага — 95 кг, він праворукий. У суперважкій категорії виступає з 1999 року. 2001 року Пурлетте завоював титул федерації WBO NABO — другорядне звання не надто авторитетної федерації. Не був помічений і в рейтингах провідних боксерських організацій. Однак щось подібне колись казали і про Коррі Сандерса...
Китайці прагнуть повернути Пажина
Болгарська газета «7 днів спорту» повідомила, що китайський футбольний клуб «Гуо Ан» готовий заплатити два мільйони доларів за болгарського легіонера «Шахтаря» Предрага Пажина. Керівництво пекінського клуба надіслало факс до ФК «Шахтар» з пропозицією продати захисника.
«Знаю, що такий факс є. Пропозиція — рекордна, вона мене справді вразила», — лаконічно прокоментував ситуацію Предраг Пажин. 30-річний Пажин грав два роки тому за «Гуо Ан», тренером якого є серб Люпко Петрович. Контракт з «Шахтарем» у Предрага закінчується через два роки.