Погоджувальна рада лідерів депутатських фракцій і груп напередодні чергового пленарного тижня обговорила, як розблокувати роботу парламенту. Фракційні лідери домовилися, а сесійний зал підтримав відповідну постанову. (Читайте у номері парламентську хроніку). За словами прес-секретаря глави парламенту Ігоря Сторожука, Голова Верховної Ради запропонував провести у четвер у другій половині дня закрите засідання парламенту, на якому обговорити внутрішню ситуацію у Верховній Раді та можливості налагодження її роботи.

Думки з приводу

Богдан ГУБСЬКИЙ, лідер депутатської групи «Народовладдя»:

— Постійно діюча спеціальна комісія Верховної Ради впродовж нинішнього скликання парламенту відстежуватиме питання, пов’язані з порушеннями закону про статус народного депутата та конституційних прав громадян на проведення мирних зібрань і мітингів.

Віктор ПИНЗЕНИК, фракція «Наша Україна»:

— Наша фракція зацікавлена в тому, щоб парламент працював і був дієздатний, ми шукаємо компромісів. Для нас головне, щоб події в Донецьку та інших містах ніколи більше не повторювалися, правоохоронні органи ніколи не втягували в політику, а громадяни були захищені законом.

Микола ГАПОЧКА, лідер депутатської групи «Народний вибір»:

— Постанова є справді компромісною: її підтримала більшість. Тепер парламент працюватиме за регламентом.