Народний рух України продовжуватиме розслідування загибелі в 1999 році лідера Руху В’ячеслава Чорновола внаслідок ДТП та ініціює проведення Міністерством внутрішніх справ, Службою безпеки України і Генеральною прокуратурою додаткового розслідування. Про це йдеться на офіційному сайті НРУ, де оприлюднено матеріали з прес-конференції лідера рухівців, народного депутата Бориса Тарасюка та голови партійної комісії з розслідування загибелі Чорновола Миколи Степаненка.
Як повідомив Борис Тарасюк, результати розслідування цієї комісії, які правоохоронці проігнорували, дають підстави «стверджувати про сплановане і цілеспрямоване вбивство». А колишній полковник міліції Степаненко повідомив, що є підстави вимагати додаткового розслідування. На його думку, дії правоохоронних органів під час проведення слідства свідчать про тиск на них виконавчої влади, щоб навмисно довести: Чорновіл загинув унаслідок нещасного випадку. «Небажання висувати всі версії, об’єктивно їх перевірити, тяганина слідства є ознаками того, що ДТП не була випадкова», — додав Степаненко.

На думку рухівців, в Україні тривають розправи над політичними опонентами, і вже простежується тенденція — загибель видатних діячів опозиції перед президентськими виборами.