До таємничого зникнення домашньої худоби жителів Борівського району нечиста сила виявилася непричетною. Міліція установила, що корів і коней прямо з випасу відганяли до лісу зловмисники. Усупереч розхожій думці, ними були не цигани, а свої, місцеві.
На рахунку ймовірних злочинців немає кривавих убивств, пограбувань чи інших резонансних злочинів, кажуть у міліції. Але затримані були справжньою грозою для сільських жителів. За два місяці угруповання викрало із селянських дворів понад десяток корів і коней.
У вересні—жовтні у мешканців сіл Богуславка і Загризове Борівського району стали пропадати корови й коні. Причому якось загадково. Худоба, що паслася біля будинку, зникала посеред білого дня. Залишались лише ланцюг та сліди, що вели до найближчого лісу.
На місці злочинів оперативники знаходили відбитки одних і тих самих автомобільних шин. Саме ці сліди, врешті-решт, і вивели на групу. До неї входило четверо осіб, усі мешканці селища Ковшарівка сусіднього Куп’янського району. А ватажок зграї виявився взагалі у спідниці: 42-літня жінка, раніше засуджена за хуліганство. Вона вирішила використати злодійський досвід двох односельців, що повернулися з місць позбавлення волі, до яких приєднався ще один безробітний місцевий житель.
Правоохоронці стверджують, що викрадених тварин зловмисники продавали на ринках Харкова і сусідньої Луганської області, причому уже як яловичину. За версією міліції Борівського району, де орудувала банда, злодії викрадали тварин удень прямо з дворів. Домашніх корів розбирали в сусідній посадці і їхали геть. Постраждалі селяни в нестямі від горя. Сьогодні в українському селі корова чи кінь, як і в старовину, — головний годувальник родини.
 
Харків.