Своєрідним святом для мешканців Нової Некрасівки Ізмаїльського району стало завершення будівництва окружної дороги довжиною близько п’яти кілометрів. «Тепер, нарешті, ми можемо не переживати з приводу того, що порозвалюються наші житла, потраплять під колеса автомобілів наші діти», — кажуть вони.

А ситуація склалася справді тривожна: потік автотранспорту в напрямку Ренійського морського торговельного порту та поромної переправи Рені — Галац у зв’язку з розбудовою міжнародних транспортних коридорів останнім часом більшав. У результаті в стінах і стелях будинків, що примикали до автотраси, з’явилися тріщини, раз у раз траплялися дорожні пригоди.

Тому звернення жителів до народного депутата свого округу Юрія Крука з проханням домогтися спорудження навколо Нової Некрасівки окружної дороги, цілком зрозуміле. Юрій Борисович доклав немало зусиль, аби переконати керівників із служб будівництва, ремонту та експлуатації автомобільних доріг у тому, що окружна автомагістраль вкрай необхідна й зволікати з її спорудженням аж ніяк не можна.

Проте будівництво просувалося непросто. І народний депутат, навідуючись часом до свого округу, обов’язково завертав до Нової Некрасівки, аби простежити за ходом робіт, зрушити з місця фінансування, що раптом загальмувалося, допомогти розв’язати назрілі проблеми. І так — майже два роки.

Зате як було приємно дивитися у вічі мешканцям Нової Некрасівки в день відкриття автомагістралі, бачити їхні радісні, усміхнені обличчя. Чути від односельців і голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького слова подяки за наполегливість.

 

Одеська область.