У хлібних відділах магазинів Донеччини знову переписують цінники. Ще тиждень тому в обласному центрі можна було придбати 750-грамову буханку білого за 1,3 гривні. Тепер за таку саму паляницю треба викласти вже на 30 копійок більше. Пропорційно подорожчали ходові “Український” та “Бородинський” — до 1,2 та 1,48 гривні. Стало проблемою придбати хліб увечері: випікають його менше, а деякі малі підприємства взагалі призупинили роботу — невигідно.
Хлібозаводи і надалі виготовляють від 20 до 40 відсотків продукції за так званими «соціальними» цінами. Цей хліб насамперед надходить до шкіл, лікарень, дитсадків, інтернатів. Залишки відправляють у торгівлю, і теоретично придбати «соціальний» буханець може кожен бажаючий. Однак для цього треба потрапити до певної крамниці саме в ту мить, коли туди завезли хліб, інформує наш власний кореспондент Ліна КУЩ.
На сусідній Луганщині незмінними лишилися цінники лише трьох «соціальних» сортів хліба: «Полюшко» (0,96 гривні), «Айдайський» (1,14 гривні) та білий з муки другого сорту (1,04 гривні), повідомляє наш власний кореспондент Алла АНТИПОВА.
Додаткову кількість буханців від київських пекарів отримує торговельна мережа Кам’янця-Подільського, що на Хмельниччині. Місцеві підприємства через дороговизну борошна та зерна перестали випускати потрібні місту щодоби 32 тонни хліба. Раніше Хмельницький хлібокомбінат продавав у районному центрі щодня до десяти тонн своїх виробів, нині — лише чотири. Ціни це підприємство підняло помітніше за інших виробників. Так, вартість 900-грамового «Особливого» зросла на 42 копійки — до 1,7 гривні, передає наш власний кореспондент Віра ШПИЛЬОВА.
У Києві паляниця ще тримається в ціні. Тож хлібний бізнес залишається вигідною справою для спритних підприємців, котрі продають на ринках багатьох регіонів столичний «Український», як і раніше, за півтори—дві гривні.