Вже 57-й раз студентська громада шуміла, сміялася, співала, розважалася, святкуючи Міжнародний день студента. Серед них і найпрогресивніша та найвеселіша частина нашого суспільства —більш як двохмільйонна армія українського студентства. Молоду плеяду привітав Президент України Леонід Кучма. Багатоголосі фанфари на честь “мучеників науки” звучали в усіх вузах, технікумах, коледжах країни.
З нагоди Міжнародного дня студента у столиці відбувся турнір історичного фехтування «Кубок студента-2003». Тут зібралися більш як півсотні лицарів з Києва, Донецька, Одеси, Харкова позмагатися у вмінні захищати честь щитом і мечем. Бійці в кольчугах і шоломах виборювали титул кращого в номінаціях «щит-меч», «меч» та у групових боях. Слід сказати, що вага сталевих мечів сучасних лицарів становить від 1,1 до 1,9 кілограма, а змагання проводяться за принципом повного контакту. До речі, цим видом спорту займаються і дівчата. Єдина поступка для жіночої статі — легша зброя.
Груповий бій — одне з найзахоплюючих видовищ турніру. Шість на шість, стінка на стінку без усіляких жартів з мечами і сокирами! Абсолютним чемпіоном турніру став студент Одеського національного морського університету Євген Чеховський, а у номінації «груповий бій» перемогу виборола коаліція «Франція».