Студентам України
Сердечно вітаю понад двомільйонну студентську громаду України з Днем студента.
Феномен студентства, чий свідомий вибір освіти і раціонального осягнення багатовимірного світу означає здебільшого відмову від швидкоплинних і сумнівних благ, закономірно надав студентському братству романтичного ореолу безкомпромісного борця за справедливість та істину. Максималістський вимір поняття честі та обов’язку не раз увінчувався безприкладним героїзмом студентської юні в ім’я Батьківщини. Студенти — найчутливіша до нових віянь частина суспільства — своїм прикладом довели непроминущість ідеалів свободи, рівності, добра, розуму і краси.
Переконаний, нинішнє українське студентство вдячно черпатиме наснагу з багатих джерел української історії, культури та духовності. Саме від вас — сьогоднішніх студентів — залежить завтрашній європейський і світовий профіль України, її гідне місце в політико-економічній і безпековій міжнародній системі. Саме ваш інтелект і благородні устремління мають забезпечити історичний прорив Української держави до верховенства права, демократичних цінностей, свободи особистості, що неминуче утвердить нову суспільно-політичну якість України.
Бажаю всім студентам, наставникам і батькам здійснення помислів і мрій, активної позиції в навчанні та громадських справах, усвідомленого і сумлінного духовного збагачення себе і своєї України.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.