У четвер Центральна виборча комісія святкувала своє шестиріччя. За законом — це дата, після якої має відбутися ротація членів ЦВК.
Михайло Рябець не збирається балотуватися знову  на посаду голови ЦВК. «За шість років я повністю реалізував всі ідеї та задуми». А бути рядовим членом команди він вважає неетичним після шестирічного перебування на посаді керівника комісії. Про це голова Центрвиборчкому заявив під час брифінгу з нагоди ювілею. Він вважає, що склад Центвиборчкому не можна міняти цілком, адже «в комісії сьогодні працюють фахівці, знання яких знадобляться не тільки під час президентських виборів, а й під час наступних виборчих кампаній», та висловив сподівання, що Президент України Леонід Кучма врахує цю його пропозицію.
Водночас Михайло Рябець виступає проти того, щоб до складу ЦВК увійшли представники політичних партій. «До ЦВК на зміну тим, хто піде зі своїх посад, повинні прийти не політики, а справжні професіонали». На його думку, переважна більшість членів ЦВК мають бути юристами, оскільки вони працюватимуть в установі, яка застосовує законодавство України. «Я вважаю, що перетворити ЦВК на міні-парламент чи політичний клуб неприпустимо». За його словами, це зашкодить інтересам і самої інституції, і державним інтересам загалом.