Футзал. «Кубок «Голосу України». У першому матчі на нашому турнірі у складі команди «Українського футболу» серед решти гравців дуже вирізнявся футболіст під номером сімнадцять. Це й не дивно, бо Євген Похлєбаєв багато років провів у великому футболі. Грав за «Дніпро», у складі київського «Динамо» виграв звання чемпіона України, був володарем Кубка країни, провів чимало матчів у складі національної збірної.

А 12 серпня 1997 року (було йому тоді тільки двадцять шість) сталася біда: жорстока хвороба на тривалий час вибила Євгена зі звичного життя. Через певний час ще один удар. Його залишила та, від якої найменше чекав зради. Та ще й маленького сина Мишка забрала. Але поряд зосталися найвірніші друзі — тато й мама. І ті, з ким грав. Насамперед — Сергій Коновалов. Адже із самого дитинства разом йшли футбольними шляхами, виступали в Дніпропетровську, київському «Динамо». Тепер Сергій — гравець київського «Арсеналу».
— Спасибі ФК «Динамо» (Київ), — каже Ольга Василівна, мати Похлєбаєва. — Григорій Михайлович та Ігор Михайлович Суркіси не залишили нас наодинці з горем. Про Женю піклувалися, надаючи і моральну, і матеріальну допомогу. Оце нещодавно ми повернулися з Німеччини, де на динамівський кошт пройшли ретельне медичне обстеження. І яка радість для всіх нас — лікарі порадили грати синові в його улюблений футбол. Вони вважають, що це для нього чудова терапія.
Сьогодні, коли дивишся на Євгена, спілкуєшся з ним, навіть не віриться, що він пережив справжнє пекло. Красива, сильна молода людина, а ще чемна й дуже лагідна. Найщасливіші в нашому залі, а може, й у всьому світі, нині Василь Дмитрович та Ольга Василівна — батьки Похлєбаєва. І ми щиро радіємо за Євгена.
Отож можна вважати, що матч у рамках нашого турніру проти сильної і зіграної команди телеканалу «Інтер» став чи не найголовнішим у житті Євгена Похлєбаєва (до речі, він провів весь ігровий час на майданчику, забив два м’ячі з трьох, проведених його командою). Адже він одужав і повернувся в рідний футбол. Тож нехай йому щастить у подальшому житті.
А другого дня турніру зафіксовано такі результати: «Інтер» — «1+1». 7:1. «Команда» — «Новий канал». 2:6. «Голос України» — ІСТV. 15:1. «Поверхность» — «Український футбол». 8:0.