Президія Федерації профспілок України, обговоривши надзвичайно важливий для суспільства проект Трудового кодексу України, висловлює неабияке занепокоєння щодо запропонованих засад правового регулювання трудових відносин на сучасному етапі реформування економіки.

Профспілки постійно та однозначно заявляли про необхідність узгодження положень зазначеного проекту з нормами Конституції України (статей 22, 43) та Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (стаття 4) з метою недопущення звуження обсягу і змісту наявних прав працівників та профспілок. Проте у проекті Трудового кодексу України принципові пропозиції профспілок не було враховано.

У ньому простежується тенденція до звуження змісту й обсягу наявних прав і гарантій найманих працівників і водночас розширюються права роботодавців, що суперечить статтям 22, 43 Конституції України. Зокрема, щодо встановлення роботодавцем додаткових до законодавства вимог до ділових якостей працівника, особливостей трудових правовідносин за участю суб’єктів малого підприємництва, які встановлюють рабські умови праці працівників на таких підприємствах, звільнення з роботи вагітних жінок, жінок, які мають дітей віком до трьох років або дитину-інваліда, з ініціативи роботодавця на підставі невиконання чи неналежного виконання ними трудових обов’язків, обмеження права працівників на розірвання трудового договору за власною ініціативою.

Неприйнятними є положення про відповідальність працівника за розголошення іншої, захищеної законодавством, таємниці, заборону роботи на конкуруючому підприємстві, що призведе до порушення права працівників на вільний вибір місця роботи.

До того ж проектом не визначено відповідальність роботодавця за порушення стосовно виплат та розрахунку під час звільнення працівника, за порушення трудового законодавства тощо.

У проекті Трудового кодексу України не передбачено норм, які стосуються повноважень профспілок щодо захисту трудових прав працівників та представництва їхніх інтересів, визначених Конституцією України та Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Це стосується права профспілок висловити вимогу до власника підприємства про розірвання трудового договору з керівником, який порушує трудове законодавство; розглядати подання роботодавця про звільнення працівника — члена профспілки; погодження з первинним профспілковим органом рішення роботодавця про звільнення, зміну і перегляд норм, умов і оплати праці; здійснення профспілками громадського контролю за додержанням трудового законодавства.

Отже, автори законопроекту фактично здійснили спробу перегляду прав профспілок.

Профспілки вважають, що в умовах соціальної незахищеності найманих працівників, численних порушень їхніх прав (невчасна виплата зарплати, переведення працівників на режим неповного робочого часу, незаконні переведення та звільнення працівників, ненадання відпусток повної тривалості, укладення короткострокових договорів тощо) послаблення гарантій правового захисту працівників, у тому числі через механізм участі профспілок у вирішенні питань праці, є неприпустимим.

Водночас зазначаємо, що чинний Кодекс законів про працю приведено у відповідність із Конституцією України та базовими законами й оновлено майже на 85 відсотків. Це дає підстави стверджувати, що в основному Кодекс забезпечує регулювання трудових відносин, а його норми відповідають міжнародним правовим актам. У зв’язку з цим наполягаємо на його доопрацюванні за участю профспілок. З цього приводу Верховній Раді України надіслано відповідне звернення.

Президія Федерації профспілок України закликає всі організації, членів профспілок та громадян до широкого обговорення проекту Трудового кодексу України та висловлення власної позиції з названого проекту, об’єднати зусилля на захист прав працівників, визначених Конституцією та законами України.

Федерація профспілок України рішуче відстоюватиме права трудящих та профспілок.

За дорученням президії Федерації профспілок України голова ФПУ, народний депутат України