З  580 кримських шкіл нині обігрівається 566. У Джанкойському, Красногвардійському, Сакському, Нижньогірському, Сімферопольському і Чорноморському районах окремі котельні, що забезпечують теплом школи, досі не працюють.

Мерзнуть школярі в освітніх закладах військових містечок під Керчю, Сімферополем, а також у селах Перевальне, Шкільне, Широке. Проблемним залишається опалення осередків знань і в селищах Приморське, Орджонікідзе, Багерове, Кримська Роза.

Холод проник у заклади, де виховується понад 5,6 тисячі кримських дітей-сиріт і дітлахів, позбавлених батьківської опіки.

Кримські освітяни знову почали витягати зі шкільних комор буржуйки, електрокаміни і калорифери, попри те, що пожежники наполягають відмовитися від пошуку власних варіантів тепла.

У багатьох населених пунктах для опалення шкіл, дитсадків не заготовлено й половини потрібної кількості мазуту і вугілля. Урядовці автономії попередили, що за брак тепла у дитячих закладах можна отримати в трудовій книжці запис про звільнення.

А ще потрібно забезпечити гарячим харчуванням учнів молодших класів, яке організовано нині, як і торік, ледь в 10 % навчальних закладів.

Крим.