Під час підготовки проекту бюджету на 2004 рік випущено низку принципових моментів фінансування окремих галузей. Про це йшлося під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету в Чернігові, де розглядалися регіональні пропозиції до основного фінансового документа країни.

Так, за підрахунками чернігівських фінансистів, наступного року на потреби освіти в області не вистачатиме 49 мільйонів гривень. Чимало проблем буде з передачею військових містечок у власність міст, ліквідацією Північного оперативного командування. Фактично відсутні кошти для підвезення учнів зі скорочених шкіл у Прилуцькому районі. Про ці та інші бюджетні проблеми регіону проінформували народних депутатів України міські голови Олександр Соколов (Чернігів), Михайло Приходько (Ніжин), голова Варвинської райдержадміністрації Петро Бакуменко, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Віталій Ведмідь.

Голова бюджетного комітету Петро Порошенко звернув увагу представників рад, виконавчих органів регіону на необхідності тіснішої взаємодії з комітетом під час визначення бюджетної політики на наступний рік.

У виступах народних депутатів Віктора Короля, Олександра Баранівського, Григорія Бондаренка, Миколи Нощенка, Віктора Заїчка, Владислава Атрошенка йшлося про актуальні питання нинішніх бюджетних новацій, можливі їх негативні наслідки. Своє бачення основного фінансового документа країни висловили голова Чернігівської облдержадміністрації Валентин Мельничук та голова Чернігівської обласної ради Василь Ковальов.

Чернігів.