За заслуги перед українським народом у сприянні становленню незалежної держави, здійснення заходів із забезпечення прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму, розпорядженням Голови Верховної Ради України Володимира Литвина Почесними грамотами та Грамотами Верховної Ради нагороджено представників органів місцевого самоврядування, державної податкової адміністрації, Пенсійного фонду, науковців, освітян, спортсменів.
Як зазначив на церемонії вручення нагород заступник глави парламенту Олександр Зінченко, ці відзнаки є найвищою нагородою Верховної Ради за самовіддану працю. Почесною грамотою Верховної Ради, зокрема, нагороджено голову Пологівської райради Запорізької області Павла Журавльова, проректора з навчально-виховної роботи Кіровоградського державного технічного університету Федора Василенка, президента Академії медичних наук України, директора Інституту урології Олександра Возіанова, Кременецького міського голову Тернопільської області Андрія Гуславського, начальника Іллічівського морського торгового порту Анатолія Єрьоменка, генерального директора ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» Володимира Загорія, президента Федерації хокею на траві України Владлена Ковтуна та ін. 
Після вручення нагород заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко на прохання журналістів прокоментував позитивний висновок Конституційного Суду щодо законопроекту про внесення змін до Конституції України в авторстві Степана Гавриша та інших народних депутатів, який, зокрема, передбачає обрання Президента України парламентом. О. Зінченко назвав це рішення КС прогнозованим. І наголосив, що попереду — величезна і дуже складна узгоджувальна робота. «Конституційний Суд відпрацьовує єдину лінію — відповідність законопроекту Конституції, — сказав заступник глави парламенту. — А яким бути системному законодавству — вирішувати парламенту».
О. Зінченко також підкреслив, що терміни розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції України в парламенті залежать від узгоджувальної роботи, яка потребує «не спалаху емоцій, а дуже зосередженої та колективної співпраці». Олександр Зінченко спрогнозував, що вже в листопаді депутатські фракції та групи визначаться щодо законопроектів про внесення змін до Конституції, і висловив сподівання, що «знайдуться важелі, які об’єднають два законопроекти».
Відповідаючи на запитання журналістів про чутки у парламенті про його можливе відкликання з посади заступника Голови Верховної Ради, Олександр Зінченко заявив, що такі розмови були для нього очікуваними. Але він готовий звітувати в будь-який час за свою діяльність на посаді заступника Голови Верховної Ради.