Баскетбол 

Є дві новини. Почнемо з приємної. В турнірі Євроліги-ФІБА український клуб МБК «Одеса» на своєму майданчику переконливо обіграв французький «Нансі» — 81:64. Тепер — неприємна: БК «Київ» у цьому самому змаганні зазнав принизливої поразки в Пермі від клубу «Урал-Грейт» — 69:101!
До речі, Міжнародна асоціація баскетболу (ФІБА) оприлюднила рейтинги для національних збірних світу. Жіноча команда України у ньому посідає чотирнадцяте місце серед сімдесяти п’яти. Першими йдуть баскетболістки США. В чоловіків попереду чемпіони світу, спортсмени збірної Сербії та Чорногорії. Наші — на 38-му місці серед 82 команд.
Зазначимо, що і чоловіча, і жіноча збірна України були нещодавніми учасниками фінальних частин чемпіонатів Європи, проте завершили боротьбу ще в перших раундах турніру. Втім, досить високу позицію жінок можна пояснити вдалими виступами у середині дев’яностих років. Нагадаємо, що 1995 року жіноча збірна України під керівництвом Володимира Рижова виборола «золото» першості континенту, а на Олімпійських іграх в Атланті посіла престижне четверте місце.
Теніс 
У Дніпропетровську триває «Prіvatbank cup» —челенджер найвищої категорії з призовим фондом 150 000 доларів. На старт вийшла вельми пристойна компанія: росіяни Михайло Южний і Микола Давиденко, фіналіст недавнього Masters cup у Парижі — румун Андрій Павел, молоді хорвати Іво Карлович і Маріо Анчич, а також відомий словацький тенісист Домінік Хрбати.
Приємно, що 22-річний українець Орест Терещук, успішно здолавши кваліфікацію, впорався і з суперником у першому раунді основної сітки. Він обіграв австралійця Пола Баканелло — 7:6, 6:1. Далі Терещук має помірятися силами зі словаком Каролем Беком, посіяним під третім номером.
Сталася і сенсація. Сіяний під першим номером Южний зійшов з дистанції. Він поступився грузинові Іраклію Лобадзе — 2:4, 4:6. Українська земля взагалі щаслива для цього спортсмена. Адже Іраклій був переможцем на двох останніх турнірах «Kyіv open».
Волейбол 
Люксембург. Тут відбулося жеребкування чергових раундів Кубка федерації і Кубка топ-команд. Харківський «Локомотив» у 1/8 Кубка топ-команд зіграє з чеським колективом «Йохострой» (Чеські Будійовіце), чемпіоном цієї країни 2000 і 2002 років. Тепер команда посідає третю позицію у національному чемпіонаті.
Перша зустріч відбудеться 10 грудня на майданчику суперника. За тиждень — «побачення» в Харкові. В разі успіху українська команда зустрінеться з переможцем пари «Ельче» (Іспанія) — «Женева» (Швейцарія).
Футзал 
Триває другий турнір команд ЗМІ «Кубок «Голосу України». Результати стартового дня: «Поверхность» — 1+1. 15:0. ІСТV — «Команда». 4:6 (гравці популярної спортивної газети зробили чудовий подарунок своєму головному редактору Юрію Карману в день його 45-річчя). «Голос України» — «Новий канал». 7:2. «Інтер» — «Український футбол». 5:3. Змагання завершаться завтра.
На знімку: у спортивному залі редакції «Голос України» грають команди господарів і «Нового каналу».