Самбо. Санкт-Петербург. 27-й чемпіонат світу. Українські спортсмени вибороли дві золоті нагороди. У ваговій категорії до 74 кг чемпіоном світу став Віктор Савинов, який переміг росіянина Сазонова. А у вазі понад 100 кг уже вдруге звання найсильнішого на планеті здобув Юрій Рибак.
Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 15-й тур. “Дніпро” — “Металург” Зп. 0:0. 2 500 глядачів. “Таврія” — “Динамо”. 0:0. 17 000.
Київське “Динамо” внесло до заявочного списку на чемпіонат України 2003/2004 сербського хавбека Періцу Огненовича. Огненович вийшов на заміну у другому таймі матчу в Сімферополі. А от у матчах п’ятого й шостого туру групового турніру Ліги чемпіонів серб допомогти динамівцям не зможе.
France football називає претендентів
Паризьке видання France Football оприлюднило список кандидатів на “Золотий м’яч” — приз кращому гравцеві року в Європі. Серед півсотні претендентів значиться і форвард збірної України та італійського “Мілана” Андрій Шевченко. До речі, він — єдиний представник із країн колишнього Союзу. Що стосується представництва серед клубів, то найбільший десант у цьому списку має мадридський “Реал” — вісім футболістів. Туринський “Ювентус” представляють шість гравців, “Мілан” та лондонський “Арсенал” — по п’ять.
Стосовно шансів Андрія Шевченка, котрий останніми роками постійно перебуває серед головних претендентів на приз, то в цьому сезоні вони як ніколи великі. Форвард разом із “Міланом” став переможцем Ліги чемпіонів та володарем Суперкубка Європи, до того ж забивав у цих турнірах вирішальні м’ячі. Вдало розпочав Шевченко і нинішній чемпіонат Італії, він серед найкращих бомбардирів Серії А.
Єдине, що може завадити українцю отримати “Золотого м’яча”, — черговий провал національної збірної України. Але й конкуренти в нього зіркові. Особливо помітні серед них чех Павел Недвед та іспанець Рауль.
Дати названо
Кубок України. Визначилися терміни проведення поєдинків 1/4 фіналу. Перші матчі: 15 листопада. “Іллічівець” — “Динамо”. 16. “Металург” Зп  — ”Чорноморець”. “Дніпро” — “Таврія”. 22. “Сталь” — ”Шахтар”. Матчі-відповіді: 20 листопада. “Чорноморець” — “Металург”  Зп. 19. “Динамо” — “Іллічівець”. 21. “Таврія” — “Дніпро”. 26. “Шахтар” — “Сталь”.
Від малого до старого
Понад 200 команд і майже 5000 учасників зібрав на стадіонах області день футболу, що відбувся на Закарпатті. В обласному центрі захопливі турніри пройшли між вісьмома юнацькими командами, колективами фізкультури зв’язківців і СБУ.
Родзинкою спортивного свята став фінальний поєдинок суперкубка області серед жіночих команд. Заслужену перемогу здобули дівчата обласної ДЮСШ, перемігши своїх одноліток із Великого Бичкова Рахівського району.
Спортивне свято відбулося в усіх містах і районних центрах. А в багатьох селах із власної ініціативи на футбольні поля вийшли ветерани, котрим уже за 50, щоб помірятися у вправності із набагато молодшими односельцями.
День футболу засвідчив, що на Закарпатті цей вид спорту найулюбленіший і таке свято має стати традиційним.
Іван ГУДЗОВАТИЙ.
Ужгород.