Редакція інтернет-видання “Майдан” звернулася до Комітету ВР з питань свободи слова та інформації з проханням використати всі свої можливості для захисту законного права донецького журналіста Володимира Бойка на свободу слова і поширення інформації та убезпечити журналіста від можливої розправи.
Річ у тому, що Володимирові по телефону погрожують фізичною розправою. Характер цих “добрих побажань” на кшталт “ти уже дописался”, “башку оторвем” не залишає сумнівів, що йдеться саме про професійну діяльність журналіста.
Наш колега з Донецька відомий не лише в шахтарському регіоні. Його гострі викривальні матеріали про корупцію серед державних службовців та у правоохоронних органах, тіньову економіку, криміналітет знайомі всім читачам опозиційної преси та інтернет-видань. Звичайно, його професійна позиція не подобається багатьом: наша газета вже писала про переслідування колеги з боку його “героїв”.
“Майдан” звертає увагу: нові погрози на адресу Бойка пролунали саме після появи низки його публікацій у кількох виданнях про події в Донецьку 31 жовтня. На жаль, правохоронні органи Донеччини чомусь не реагують на скарги репортерів про одержані погрози. Черговий Донецького обласного управління СБУ, якому Володимир зателефонував відразу після “вітання” і пояснив, що є журналістом, акредитованим при ВР, відповів, що СБУ це не стосується, і кинув трубку. Можливо, такої важливої “контори” і справді не стосується доля окремого громадянина, але чомусь і в міліцейському відомстві вирішили не церемонитися з “абонентом”.
У розмові з оглядачем “ГУ” Володимир Бойко підтвердив цю інформацію.