Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 15-й тур.

“Металург” Д — “Шахтар”. 1:3. 5 500 глядачів. Голи: Г’юзелов, 32 — Бечирі, 27, у власні ворота, Агахова, 57, Пуканич, 80.
“Ворскла-Нафтогаз” — “Іллічівець”. 3:1. 6 000. Шевцов, 50, 90, Омоко, 55 — Кривошеєнко, 42.
“Чорноморець” — “Зірка”. 0:0. 8 000.
Кривбас” — “Борисфен”. 1:0. 4 000. Платонов, 90+1.
“Арсенал” — “Карпати”. 2:3. 1 500. Кутарба, 26, Омелянчук, 28 — Кабанов, 3, Даниловський, 29, Мізін, 81.
“Волинь” — “Оболонь”. 1:1. 2 500. Алієв, 83 —Терещенко, 43.
Ще два матчі — “Таврія” — ”Динамо”, “Дніпро” — ”Металург” Зп — відбулися учора ввечері, коли це число газети вже було підписано до друку. Отож результати тих поєдинків — завтра.
А поки що турнірна таблиця після недільних матчів набула такого вигляду:
Як бачимо, доволі переконливий реванш за недавню кубкову поразку взяв у маріупольців полтавський клуб. Нагадаємо, що саме через ту принизливу невдачу (0:5) у відставку пішов російський тренер “Ворскли” Олег Долматов. Після цього команда вже під орудою в. о головного тренера Олега Моргуна досить гідно зіграла в Києві проти чемпіона. А тепер удома, показавши пристойний рівень, виграла.
Захопливим і драматичним вийшов поєдинок “канонірів” і львів’ян. Цьому дійству та більше б людей на трибунах. Картина вийшла б — замилуєшся. А то знову величезна чаша “Олімпійського” була майже порожня.
А подивитись було на що. Гості забили швидкий гол. Господарі не забарилися з відповіддю і одразу вийшли вперед. Але перевага “Арсеналу” тривала якусь хвилину — “Карпати” встановили рівновагу — 2:2. А минуло лише 29 (!) хвилин зустрічі. Від такого шаленого темпу, скорострільності голова обертом пішла.
Потім точилася позиційна боротьба. Однак швидкості було запропоновано досить високі. Здавалося, все йде до нічиєї. Та ось диво-гол забив Сергій Мізін, і львів’яни утримали переможний рахунок.
Їхній наставник Мирон Маркевич не приховував задоволення і від результату, і від самої гри підопічних.
— Це перша наша перемога на виїзді після мого повернення до клубу, — сказав Мирон Богданович нашому кореспондентові. — Хоча в багатьох матчах наша команда демонструвала якісну гру. Але різні обставини заважали нам домогтися бажаного. Тепер матимемо вдосталь часу і відпочити, і перебудувати наші лави, і старанно підготуватися до виступу у другому колі чемпіонату країни...
А тим часом “Оболонь”, котра провела перше коло досить стабільно, зіграла внічию у Луцьку й обійшла “Арсенал” на останніх метрах.
“Шахтар” не порушив традиції і виграв у земляків. Це дало змогу йому, незалежно від матчу в Сімферополі, першим перетнути стрічку на проміжному фініші. Однак лідер у відпустку ще не збирається. Адже попереду в нього — два кубкові матчі. А тоді вже й на відпочинок.