На заміській базі київського “Динамо” в Кончі-Заспі відбувся великий юнацький турнір (гравці 1990 року народження), присвячений 60-річчю визволення столиці України від фашистських загарбників.

Стартували вісім команд, розподілених на дві групи. А — “Динамо” (Київ), “Чорноморець” (Одеса), “Металіст” (Харків), ФК “Молодь” (Полтава); Б — РВУФК (Київ), “Дніпро-75” (Дніпропетровськ), “Карпати” (Львів), СДЮШОР (Тернопіль).
У матчі за третє місце полтавці виграли у дніпропетровців — 3:1. Фінальний поєдинок відбувся у манежі бази. “Динамо” - “Карпати”. 4:0. Підопічні Сергія Величка, які часто тренуються на цьому полі, зрозуміло, почувалися впевненіше. Та й команда Романа Деркача грала досить привабливо і технічно.
Сам пан Роман і його вихованці, як і всі гості турніру, дуже дякували динамівцям за гостинність, за чудові умови. Більшість із учасників уперше побувала в Києві. Їм влаштували королівський прийом — цікаві екскурсії, смачно годували, створили всі можливості для тренувань та ігор. Упродовж п’яти днів вони були справжніми господарями чемпіонської бази — природних і штучних футбольних полів просто неба і в манежі.
— Ми спеціально не запрошували іноземні команди, — сказав кореспондентові “Голосу України” по завершенні фінальної гри начальник департаменту футболу ФК “Динамо” (Київ), заслужений тренер України Євген Котельников. — Дали своїм дітям із багатьох регіонів країни пожити і пограти в людських умовах. Адже не всі вдома мають таке життя. На жаль, бракує хороших полів та ще багато чого.
Ще не створено юнацької збірної цього віку. Не настав час. Однак усе це попереду. Тим часом хлопчики вже познайомилися, потоваришували. Серед них побачив чимало перспективних. Дивись, через п’ять-десять років, дасть Бог, хтось із них потрапить і до національної команди. Нехай їм щастить.
До речі, такі заходи поки що проводимо лише ми і донецький “Шахтар”. То, може, й інші клуби візьмуть з нас приклад. Користь від цього матиме весь український футбол.